Popis produktu
Rezistentní škrob Hi-maize je unikátní zdroj nerozpustné vlákniny z vysoce amylózní odrůdy australské kukuřice.
Detailní popis
Praktické použití Hi-maize®
Lze použít všude tam, kde se běžně používá klasická bílá mouka. Tedy nejen do chleba, sušenek či sladkého pečiva, ale i do knedlíků(kynutých, houskových nebo bramborových), moučníků, palačinek, obilných kaší nebo pro zlepšení obsahu vlákniny v komerčních cereáliích.
Množství Hi-maize®, které nahrazuje část mouky, by mělo být optimálně 15% hmotnosti mouky, ne méně než 12%, max. však 20%, aby nedošlo ke zhoršení vlastností těsta.
TIP! Hi-maize® můžete použít místo části mouky i do mletých mas na karbanátky, sekané pečeně, stejně tak do těstíček na smažená masa, trojobalu apod.
Složení: vysoce amylózní kukuřičný škrob
Nutriční hodnoty (výživové údaje ve 100g):
Energetická hodnota 550 kJ/131 kcal
Tuky 0,8g
z toho nasycené MK 0,4g
Sacharidy 31,0g
z toho cukry 0,0g
Vláknina 56,0g
Bílkoviny 0,8g
Sůl 0,01g
Obsah balení
Hmotnost: 250g
(výrobek je dodáván pouze pro vlastní soukromou spotřebu)
Minimální trvanlivost: 6 měsíců od data balení
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Specifikační body
Rezistentní škrob Hi-maize® pochází z vysoce amylózní odrůdy kukuřice, která je výsledkem téměř dvacetiletého konvenčního šlechtění. Při následném zpracování této kukuřice se používají výhradně standardní postupy – Hi-maize®tedy není žádným způsobem chemicky modifikován.
- Pokud se Hi-maize® použije jako přísada do chleba, sušenek, těstovin či cereálií, může se tak zvýšit jejich obsah vlákniny, aniž by tyto potraviny chuťově utrpěly. Nahrazením části mouky rezistentním škrobem redukujeme obsah stravitelného škrobu a tím pádem i obsah glukózy, která je po rozložení škrobů absorbována do krve. Potraviny s vysokým obsahem snadno stravitelného škrobu (např. bílý chléb) uvolňují glukózu rychle z tenkého střeva do krve. To způsobuje její prudký vzestup v krvi, který je vzápětí následován rychlým poklesem. Potraviny, obsahující vlákninu nebo rezistentní škrob, způsobují pomalejší nárůst glukózy v krvi a tak udržují její stabilnější hladinu.
Kromě snížení glykemického indexu je dostatek vlákniny nezbytný i pro udržení správné činnosti a zdravého stavu střev, chrání před zácpou, pomáhá regulovat hladinu cholesterolu a vylučovat toxické látky z organismu.
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!
Dotazy z poradny
Hi maize
Dobrý den, proč již není dostupný RS hi-maize? plánujete znovu prodej? děkujiLucie Kuchařová
Vážený zákazníku,
prodej rezistentního škrobu Hi-maize a i jeho použití do našich sušenek jsme ukončili z důvodu problému s dodávkami od výrobce před cca 3 lety. Do výrobků používáme jako alternativu bambusovou vlákninu. Děkujeme za pochopení.
S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu