Recept na nepečený dezert
Honí vás mlsná a dali byste si chutný a jednoduchý dezert? Vyzkoušejte skvělou kokosovu roládu. A nebudeme se zdržovat dlouhou přípravou a pečením, naše roláda je nepečená a příprava vám zabere maximálně 3/4 hodinku. Tak jdeme na to!
Nebudeme připravovat žádnou tvrdou dietu bez cukru, mouky a tuku, ale také žádnou kalorickou bombu. Půjdeme na to s rozumem a vědomím, že nic není zakázano, ale všeho s mírou.
Ingredience na 15 porcí:
140 g celozrnných čokoládových sušenek REJ
40 ml mléka
200g měkkého tvarohu (v kostce)
25 g strouhaného kokosu
15 ml rumu
15 g čekankového sirupu
vanilka
Energetická hodnota na 1 malý kousek: 280 kJ,
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 1,2, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1,6
Postup přípravy:
Sušenky rozmixujeme na hladký prášek, smícháme s trochou mléka, vypracujeme těsto a dáme ztuhnout do lednice. Láká Vás i kombinace ovocných sušenek s kokosem? Tak místo čokoládových použijte jahodové s chia, bude to skvělé..
Připravíme si náplň. Tvaroh vyšleháme s rumem, čekankovým sirupem a vanilkou. Přidáme strouhaný kokos (část si necháme na obalení hotové rolády) a dáme také do lednice ztuhnout. Pokud by náplň byla moc řídká, přidáme více kokosu.
Těsto vyndáme z lednice a opatrně rozválíme na tenký obdélník (válíme přes potravinářskou folii, aby se nám nelepilo). Potřeme rovnoměrnou vrstvou náplně a opatrně za pomocí potravinářské folie zabalíme do rolády. Hotovu roládu obalíme kokosem (pokud by nám kokos na roládě nedržel, tak ji lehce pokapeme rumem a následně obalíme v kokosu. Roládu dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí nakrájíme na libovolně velké kousky.
Dezert si skvěle vychutnáte s dobrou kávou nebo některým z našich čajů...
DOBROU CHUŤ!
Další recepty najdete zde