Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá
Chia semínka (šalvěj hispánská) obsahující přes 30% vlákniny spolu s moukou ze zlatého lnu doplňují nutriční hodnotu této chlebové směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba. Chléb vyrobený z této směsi je světlý a neobsahuje chlebové koření. Díky tomu je vhodný i k přípravě pečiva (ciabatta, bagetka apod.).
Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přidáním různých semínek (len, sezam, dýně...). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!
Toužíte po chutném a vláčném chlebu, který je zároveň bohatý na vlákninu? Pak je pro vás ideální naše směs na chléb s lněnou vlákninou.
Chléb Pro zdraví...s lněnou vlákninou se pyšní výraznou chutí a strukturou, která připomíná běžný chléb s podílem žita. Díky obsahu kvalitní lněné mouky má chléb vysokou nutriční hodnotu. Lněná mouka je skvělým zdrojem přirozené vlákniny, která má optimální poměr mezi rozpustnou a nerozpustnou složkou.
Směs na chléb s lněnou vlákninou má přirozený charakter a neobsahuje žádné zbytečné přísady. Je bez lepku, mléka, vajec, aromat, umělých barviv a konzervantů. Splňuje tak požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků, kteří hledají zdravý a chutný chléb.
Chléb s lněnou vlákninou je ideální pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Můžete z něj upéct i drobnější pečivo, jako jsou například dalamánky.
Chléb Pro zdraví... z celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY. Výrobek splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje naše směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Jako původně zemědělská firma se pěstování pšenice špaldy věnujeme již léta. Je to naše srdeční záležitost. Zprovoznili jsme vlastní loupárnu špaldy a ve spolupráci s mlýnem produkujeme špaldu z Vysočiny v různé podobě. Jak celozrnné (mouka nebo kaše Nomina), tak ve formě hladké, polohrubé a hrubé mouky.
Pšenici špaldu dnes díky širokým možnostem technologického zpracování můžeme najít v různých výrobcích: mouky, krupice, kroupy, bulgur, špaldoto, extrudované výrobky, müsli, těstoviny, chléb a pečivo či náhražka kávy.
Hrubá špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou chuť. Nesmí chybět při přípravě nadýchaných knedlíků, knedlíčků a noků, bramboráků, některých typů bábovek či drobenky.
Bezlepková mouka Nomix je určena ke každodennímu použití v kuchyni. Byla vyvinuta tak, aby se svými vlastnostmi co nejvíce podobala mouce pšeničné. Pro svou univerzálnost ji lze použít v opravdu širokém spektru sladkých i slaných pokrmů (těsta kynutá, třená, křehká, litá, odpalovaná..). Na našich stránkách naleznete inspirativní recepty na koláče, buchty, knedlíky, lívance, palačinky, křehká těsta i vánoční cukroví, ale také třeba na pizzu nebo přílohový knedlík. Recepty jsou ověřené, aby výsledky byly spolehlivé a uspokojivé. Vyzkoušejte něco nového!
Celozrnná špaldová mouka Nominal má příjemnou oříškovou chuť a vynikající pekařské vlastnosti, díky čemuž je ideální pro výrobu různých typů pekařských výrobků. Je jemně mletá a perfektní pro mnoho druhů těst. Na našich webových stránkách v sekci špaldové recepty naleznete spoustu inspirace.
Jako původně zemědělská firma se pěstování pšenice špaldy věnujeme již řadu let. Je to naše srdeční záležitost. Zprovoznili jsme vlastní loupárnu špaldy a ve spolupráci s mlýnem vyrábíme špaldu z Vysočiny v různých variantách – od celozrnné mouky a kaše Nomina až po hladkou, polohrubou a hrubou mouku.
Díky širokým možnostem technologického zpracování dnes najdeme pšenici špaldu v mnoha výrobcích, jako jsou mouka, krupice, kroupy, bulgur, špaldoto, extrudované výrobky, müsli, těstoviny, chléb, pečivo a dokonce i náhražka kávy.