Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Doba přípravy: 35 minut
Ingredience na 3 porce:
160 g celozrnných špaget REJ
600 g mrkve
120 g cibule
100 g rajčatového pyré
20 g česneku
12 ml řepkového oleje
120 ml bílého vína
120 g ricotty
25 g pistácií
20 g parmezánu
Bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, citronová šťáva
Energetická hodnota na 1 porci: 2030 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 6,7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 11
Postup přípravy repeptu:
Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme dle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.
Přejeme dobrou chuť!