Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá
Toužíte po chutném a vláčném chlebu, který je zároveň bohatý na vlákninu? Pak je pro vás ideální naše směs na chléb s lněnou vlákninou.
Chléb Pro zdraví...s lněnou vlákninou se pyšní výraznou chutí a strukturou, která připomíná běžný chléb s podílem žita. Díky obsahu kvalitní lněné mouky má chléb vysokou nutriční hodnotu. Lněná mouka je skvělým zdrojem přirozené vlákniny, která má optimální poměr mezi rozpustnou a nerozpustnou složkou.
Směs na chléb s lněnou vlákninou má přirozený charakter a neobsahuje žádné zbytečné přísady. Je bez lepku, mléka, vajec, aromat, umělých barviv a konzervantů. Splňuje tak požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků, kteří hledají zdravý a chutný chléb.
Chléb s lněnou vlákninou je ideální pro pečení v domácí pekárně i běžné troubě. Můžete z něj upéct i drobnější pečivo, jako jsou například dalamánky.
Skladování:Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Upozornění:Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
Výživové údaje ve 100g:
Energie 1434kJ/339 kcal; tuky 1,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g; sacharidy 70 g; cukry 3,7 g; VLÁKNINA 8,2 g; bílkoviny 6,8 g; sůl 2 g
Trvanlivost:
Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Balení:500g
Základní příprava
500g směs
475 ml (g) vody
20ml oleje
15g čerstvého droždí
Postup pro pečení v domácí pekárně
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g / 500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Dalamánky
Z připraveného těsta (množství vody snižte na 465 ml) vytvarujte asi 100g válečky a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Před pečením lehce potřete vodou a posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli. Pečte při 200°C asi 20 minut. Podobně můžete upéct bulky, které před kynutím obalíte například ve slunečnicových semínkách.