Tento e-shop využívá cookies (sušenky)

Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BLP Směs na chléb rustikální 500g (20)

€ 3.32
€ 2.96 bez DPH
0,66 Kč / 100g
Skladem
ks

Popis produktu

Kód produktu: Z466 Kód výrobce: 8594010190216 Výrobce: NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o.

Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přidáním různých semínek (len, sezam, dýně...). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. Doslova k nakousnutí. Dobrou chuť!

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Směs na chléb rustikální (bez lepku)

Složení:
Bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
 
Trvanlivost:
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Upozornění: Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
 
Výživové údaje ve 100g:
Energie 1448kJ/343kcal; tuky 1,7 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g; sacharidy 71g; cukry 3,7 g; VLÁKNINA 8,2 g; bílkoviny 6,6 g; sůl 2 g
 
Trvanlivost:
Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.

Balení: 500g

Základní příprava
500g směs
475ml(g) vody
20ml oleje
15g čerstvého droždí
 
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
 
Slunečnicové kostky
Těsto připravte stejně jako na chléb, jen množství vody snižte na 465 ml. Vytvarujte obdélník cca 12x20 cm (vysoký asi 6 cm). Tu rozkrájejte na 6 čtverců (cca 6x6 cm), obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 35 min. (dle teploty), chraňte před okoráním. Pečte při 210°C asi 20 min.