Tento e-shop využívá cookies (sušenky)

Náš eshop skvělé sušenky (cookies) nejen nabízí, ale i používá k tomu, aby nabídka webu byla vždy čerstvá a chutnala Vám, stejně jako chutnají naše výrobky. Bez některých sušenek to prostě správně nesedne, jiné pomohou vylepšit web a tím Váš kulinářský zá

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BLP BIO cereální kaše NOMINA pohanková 300g (20)

€ 3.32
€ 2.96 bez DPH
1,11 Kč / 100g
Skladem
ks

Popis produktu

Kód produktu: Z472 Kód výrobce: 8594010191640 Výrobce: NOMINAL CZ OBCHODNÍ s.r.o.

Bez lepku / Vegan / BIO

Proč BIO potravinu?

Přestože se vedou polemiky o tom, zda jsou či nejsou zdravější či zda chutnají lépe než potraviny konvenční, s jistotou lze napsat, že jsou tyto potraviny od počátku vyráběny s respektem k životnímu prostředí. Do ekologického zemědělství nepatří umělá hnojiva, pesticidy ani jiné látky nešetrné k přírodě a zdrojům. Kontrolní systém garantuje dodržování určitých pravidel jak producentům surovin, tak jejich zpracovatelům v bioprovozech. Takové potraviny se pak dostanou na váš stůl.

BIO není jen způsob stravování, BIO je životní styl.

Zobraz detailní popis

Detailní popis

BIO Cereální kaše NOMINA pohanková (bez lepku)

Složení:
mechanicky loupaná pohanka BIO 

Skladování:
Při relativní vlhkosti do 75 % a teplotě do 30 °C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
Upozornění: Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
 
Výživové údaje ve 100g:
Energie 1563 kJ / 370 kcal; tuky 2,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; sacharidy 70 g; cukry 3,7 g; vláknina 4,9 g; bílkoviny 14 g; sůl <0,01 g
 
Trvanlivost: Při dodržení skladovacích podmínek 12 měsíců.
Balení: 300 g
 
Příprava
Nebojte se experimentovat!
 
BIO Pohankovou kaši Nomina si můžete připravit podle svých vlastních představ. Není ochucená, vy sami si volíte, jaké další suroviny či sladidla chcete či můžete použít. Kaše žádné alergeny neobsahuje. Je instantní, prošla již tepelnou úpravou. Díky tomu ji můžete připravit ke konzumaci za pár minut.  Je jen na vás, čím si ji ochutíte či jak bude hustá. Vy si volíte, čím ji osladit a jak sladká bude. Je vhodná k přípravě nasladko i naslano. Je výživná (nutričně bohatá), sytá a dobře stravitelná. Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce instantní pohankovou kaši Nomina.
 
Pár tipů:
Kaši můžete zamíchat v horkém mléce, v oblíbeném rostlinném mléce (kokosovém, mandlovém, rýžovém aj.) nebo např. v jogurtu s vodou.
Použijte přibližně troj- až čtyřnásobné množství horké tekutiny a hustotu "dolaďte" podle svých představ. Počítejte s tím, že kaše během 3-5 minut nabobtná a zhoustne.
Sladit? Dochucovat lze např. medem nebo některým sladkým rostlinným sirupem (obilným, javorovým, čekankovým, ...). Ale nasládlou chuť má již mléko.
S kaší kamarádí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvého, dobře ochutí i sušené.
Hodit se může trocha koření. Skořice či badyán jsou samozřejmostí, ale vyzkoušet lze i špetka hřebíčku a jiné.
Bílkoviny dodá jogurt nebo hrudkový tvaroh.
Nesmíme zapomenout na semínka a oříšky.
Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu nebo domácí zavařeninu.
Anebo úplně jinak. Hustou kaši lze připravit i jako pokrm slaný. Sem pak patří spíše bylinky, česnek, houby, parmezán, cibulka či avokádo.
 
Kaše není jen na kaši, výrobek můžete použít také:

k zahušťování polévek či omáček
jako pojivo do mletých masových či zeleninových směsí (karbanátky)
k zahušťování cukrářských náplní (př. jablečná, tvarohová)

Mohlo by vás zajímat
Plody pohanky jsou trojboké nažky hnědé barvy a pro zpracování na kaši se musí oloupat. Aby si zachovaly co největší množství ceněného rutinu, používáme vždy pohanku loupanou mechanicky. Po tepelném zpracování chutnají po oříškách a tato chuť se projeví i v naší kaši. Komplexní sacharidy pohanky jsou tím správným zdrojem energie, protože se do těla uvolňují postupně. Sacharidy zároveň přispívají k udržování normální funkce mozku.

Pohanka je bezlepková a pohanková kaše Nomina je proto VHODNÁ PRO CELIAKY A BEZLEPKOVOU DIETU.